آیا تا به حال برایتان پیش آمده که فردی رفتار بسیار جذابی داشته باشد؟ به گونهای که درلایههای عمیق احساسی شما تاثیر گذاشته و شما را محصور رفتار و نوع شخصیتش کرده باشد؟ این نوع افراد دارای شخصیت کاریزماتیک هستند. کاریزما توانایی تاثیرگذاری بر افراد دیگر است که هم ذاتی است وهم به صورت یک مهارت میتوان آن را در خود شکوفا کرد. داشتن شخصیت کاریزماتیک میتواند باعث افزایش موفقیتهای اجتماعی بیشتر نظیر ارتباطات بهتر و همچنین باعث افزایش میزان رضایت فردی در زندگی شود.
کاریزما چیست و شخصیت کاریزماتیک چگونه است؟
کلمه کاریزما ازکلمه یونانی کاریس به معنای جذابیت گرفته شده است و میتوانیم بگوییم کاریزما مترادف جذابیت رفتاری است. شخصیت کاریزماتیک شخصیتی است که برای دیگران جذاب است و به عنوان الگو و فرد الهام بخش بر روی دیگران تاثیر میگذارد. افراد دارای کاریزما میتوانند در بحثها دیگران را راحتتر قانع کنند و بر دل و جانشان اثر بگذارند. واضح است که شخصیتهای کاریزماتیک جزو موفقترین افراد درجهان هستند. ما در ادامه 10 ویژگی افراد داری شخصیت کاریزماتیک را خواهیم گفت.
۱. اعتماد به نفس بالا در شخصیت کاریزماتیک
این افراد از درون به آنچه که هستند مطمئن هستند و از قدرت تاثیرگذاریشان بر دیگران آگاه هستند. در نتیجه در سخنرانیها و جلسات مهم دست و پای خود را گم نمیکنند و با اعتماد به نفس در محفل عموم ظاهر میشوند و این اعتماد به نفس در ظاهر نگاه و طرز صحبت آنها کاملا مشخص است که همین موضوع باعث نوعی حس اطمینان خاطر در دیگران میشود.
۲. برقراری تماس مستقیم چشمی در شخصیت کاریزماتیک
افراد دارای شخصیت کاریزماتیک میدانند برای تاثیرگذاری بیشتر باید به هنگام صحبت کردن با طرف مقابل یا گوش دادن به حرفهای او حتما به طور مستقیم به چشمهای فرد نگاه کنند تا تاثیر لازم را بتوانند بر او بگذارند. یک فرد دارای کاریزما هرگز در صحبت ارتباط چشمی را قطع نمیکند و کارهایی مثل چک کردن گوشی یا ساعت را انجام نمیدهد زیرا این کار به دیگران این پیام را میرساند که فرد روبرو دیگر نمیخواهد با من صحبت کند و یا به من گوش دهد واین موضوع از تاثیرگذاری فرد میکاهد.
۳. با اشتیاق گوش دادن در شخصیت کاریزماتیک
افراد دارای کاریزما معمولا شنوندههای خوبی هستند. این افراد با صبر و حوصله اجازه میدهند که طرف مقابل آن چیزی را که میخواهد با خیال راحت تعریف کند ودر چهرهشان اشتیاق لازم برای شنیدن را نشان میدهند و شادابی چهرهشان را درطول صحبت حفظ میکنند تا نشان دهند که تمام توجهشان به فردی است که صحبت میکند. این کار باعث میشود که فرد گوینده از هم صحبتیاش لذت بیشتری برده و نا خودآگاه تحت تاثیر صبر و اشتیاق فرد شنونده قرار بگیرد.
۴. به دیگران اعتماد به نفس میدهند و آنها را تحسین میکنند
افراد کاریزماتیک وقتی میبینند فردی کارش را درست انجام میدهد یا ویژگی مثبتی دارد او را تحسین کرده و با افزایش اعتماد به نفس طرف مقابل در او تاثیر میگذارند همچنین فرد دارای کاریزما وقتی میخواهد از کسی انتقاد کند اول به نحوه گفتار خود وسپس به آن چیزی که میخواهد بگوید فکر میکند و در نهایت، انتقاد خود را بر زبان میآورد که این موجب میشود فرد مورد انتقاد، راحتتر بپذیرد و سوء تفاهمی به وجود نیاید.
۵. لبخندشان کاملا واقعی و از اعماق وجود است
شخصیتهای کاریزماتیک از ته دل و با تمام وجود لبخند میزنند. لبخندی که به آن لبخند دوشن گفته میشود به این معنا که این لبخند یک فرآیند شادی آور درونی است که نمود بیرونی آن را به صورت یک لبخند زیبا و تمام عیار میبینیم و چون واقعی و بدون هیچ گونه تظاهری است کاملا به دل دیگران مینشیند و بر آنها اثر میگذارد.
۶. شمرده و واضح صحبت میکنند
افراد کاریزماتیک قبل از حرف زدن به چیزهایی که میخواهند بگویند فکر میکنند و به افکار خود انسجام کافی میبخشند تا موقع حرف زدن دچار مکثهای نا به جا و کلماتی از قبیل ام میدونی و غیره نشوند و چون از قبل روی حرفهایشان فکر کردهاند کاملا شمرده و واضح صحبت میکنند که این موضوع تاثیر بیشتری بر شنونده میگذارد. همچنین افراد دارای کاریزما قبل صحبت سوالاتی از قبیل آیا گفتن این جمله ضرورتی دارد و یا گفتن فلان مسئله اصلا درست هست یا نه از خود میپرسند تا مطمئن شوند بهترین و سنجیدهترین جملات را به زبان میآورند.
۷. نامهای دیگران را به خوبی به یاد میآورند
وقتی با فردی صحبت میکنید و او را به نام خودش صدا میزنید به او حس خیلی خوبی از جنس ارزشمند بودن القا میکنید. یکی از ویژگیهای افراد کاریزماتیک این است که آنها نام دیگران را به خوبی به خاطر میسپارند و حتی در ملاقات دوم هم میتوانند هنگام صحبت با فرد با نامش او را مخاطب قرار دهند که این مسئله تاثیرگذاری شخصیت کاریزماتیک را افزایش میدهد.
۸. نا امید نمیشوند
مسلما هیچ چیز جذابتر از این نیست که فردی دارای عزمی راسخ و ارادهای پولادین باشد. افراد کاریزماتیک در صورت شکست ناامید نمیشوند و به تلاش خود ادامه میدهند و آنقدر پیش میروند تا به هدف خود برسند. وقتی این اتفاق می افتد افرادی که این تلاش و امید و اراده را میبینند، انگیزه زیادی پیدا میکنند که آنها هم تلاش کنند و شکستهای کوچک را نپذیرند پس یعنی شخصیتهای کاریزماتیک با عملشان میتوانند تاثیرگذاری فوق العادهای داشته باشند و تبدیل به افراد جذاب برای دیگران باشند.
۹. زبان بدن را به خوبی میشناسند
افراد دارای کاریزما به خوبی میدانند که زبان بدن از کلام گویاتر است و اگر بخواهند روی طرف مقابل تاثیر خوبی بگذارند و شخصیت قوی داشته باشند باید از زبان بدنشان به درستی استفاده کنند. به عنوان مثال شخصیتهای کاریزماتیک در هنگام صحبت دست به سینه نمینشینند چون این حالت نشان دهنده گارد دفاعی و بی میلی به صحبت است و یک فرد دارای کاریزما میخواهد خود را مشتاق صحبت نشان دهد. پس از زبان بدن خود به گونهای استفاده میکند که دیگران از روابط با او احساس خوبی داشته باشند و تحت تاثیر قرار بگیرند.
۱۰. هر روز یک مطلب جدید یاد میگیرند
افرادی که دارای شخصیت کاریزماتیک هستند هر روز در حال یادگیری یک چیز جدید هستند و دانش خود را در زمینههای مختلف از جمله اقتصاد، سیاست، روانشناسی، جامعه شناسی وغیره افزایش میدهند. وقتی دانش آنها بالاتر میرود دایره لغاتشان هم افزایش مییابد و باعث میشود که هنگام صحبت توانایی سخنوری بیشتری داشته باشند و هم روانتر صحبت کنند و هم راجع به هر مسئلهای توانایی اظهار نظر داشته باشند که این موضوع باعث میشود گفتگو با آنها بسیار جذاب باشد.